Чорний
Чорний

Чорний

Товарів: 3
на сторінці
Сітка
Список
Чай чорний «Лісові ягоди»

вид чаю: Чорний. Смакові характеристики: лісові ягоди. вага: 80 г.

63 грн
Чай чорний «Манго і персик»

вид чаю: Чорний. Смакові характеристики: манго-персик. вага: 80 г.

63 грн
  • Чорний Китайський Чай

Протягом багатьох століть цінність чорного чаю залишається досить високою. В усьому світі люди не можуть обійтися без цього смачного напою, випиваючи чашечку на роботі, вдома чи в гостях. Але він володіє не тільки смаковими якостями, але і корисними властивостями. Про них ми сьогодні і поговоримо.

  Можливо, для деяких це стане відкриттям, але Чорний та Зелений сорти чаю виробляються з однієї рослини. Різниця полягає лише в способі обробки, яка змінює властивості продукту і його хімічний склад. Зеленуватий відтінок напою додає відсутність ферментації, тобто окислення, на одній зі стадій виробництва.

Як відомо, настій чайного листя корисний для організму людини. Адже в ньому містяться такі речовини, як:

  • Каротин. Покращує стан шкірних покривів і волосся.
  • Танін. Відновлює кров, а також володіє протизапальними функціями.
  • Нікотинова і пантотенова кислоти. Перша бере участь у підтримці енергетичного балансу і розщепленні жирів, а друга створює здоровий холестерин.
  • Фтор. Забезпечує відмінний стан зубів і порожнини рота.

 

А також в ньому присутні вітаміни:

С - не дивлячись на те що більше половини його обсягу руйнується при ферментації листя і заварюванні, в чайному листі його залишається досить багато;

В1 - підтримує тонус;

В2 - робить шкіру і слизові здоровими, а також бере участь в синтезі гемоглобіну;

Р - підвищує еластичність судин і поліпшує склад крові;

К - нормалізує процес кров'яного згортання і забезпечує здоров'я кісток.

Хімічний склад

Але це ще не все, що міститься в чорному чаї. Напій наполовину складається з речовин, які легко розчиняються у воді. Їх називають екстрактивні.

 

Серед них:

Ефірні масла. Вони впливають на якість, а також саме їм заварка зобов'язана своїм ароматом.

Алкалоїди - одне з основних складових. У цю групу входять кофеїн і теїн. Вони стимулюють діяльність ЦНС і серця, але при цьому набагато корисніше, ніж ті, що містяться в каві.

Білки надають поживності. За їх кількістю листи можна порівняти з бобовими.

Амінокислоти. Їх налічується близько 17 і вони так само, як і ефір, впливають на запах.

Дубильні речовини - танін, поліфеноли та ін. Вони збільшують міцність.

Крім перерахованих, у складі є мінерали і органічні кислоти, які важливі для організму.

 

Корисні властивості чорного чаю безпосередньо залежать від його складу. Напій відомий такими ефектами:

  • покращує увагу і заспокоює нервову систему;
  • заряджає бадьорістю і тонізує організм;
  • підвищує розумову і фізичну активність;
  • захищає від бактерій і мікробів в порожнині рота;
  • усуває головний біль і спазми в м'язах;
  • впливає на загоєння шкіри і виразок;
  • нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту;
  • стимулює діяльність нирок.

 

Варто врахувати, що така користь досягається за рахунок правильного приготування і вживання напою. А також його дію проходить поступово, тому зловживати ним не рекомендується.